bani_bnr.jpg
Consultanţă pentru afaceri

Vancea Alin

0744.647.257

Subvenţii culturi verzi

Plati de agro-mediu

Pentru mai multe informatii mergeti la centrul APIA de care apartineti !

Pachetul 4 Culturi verzi

Descriere
Eroziunea solului, in special eroziunea solului prin apa, este un fenomen larg raspandit in Romania, fenomen a carui manifestare pe termen lung, reduce viabilitatea fermelor si aduce daune mediului inconjurator. Promovarea Bunelor Conditii Agricole si de Mediu (BCAM) relevante pentru combaterea eroziunii solului reprezinta un pas important pentru inlaturarea acestei amenintari, dar exista de asemenea o nevoie de a incuraja toti fermierii sa treaca dincolo de respectarea BCAM prin adoptarea unor practici de agro-mediu ce vizeaza conservarea solului si a apei.
Riscul de eroziune este crescut si de faptul ca multe terenuri sunt lasate descoperite pe timpul iernii, de aceea una dintre cele mai simple masuri de conservare a solului este incurajarea utilizarii asa numitelor culturi verzi. Acestea sunt semanate imediat dupa recoltare si protejeaza solul pe timpul iernii asigurand acoperirea acestuia cu vegetatie.

Acest pachet de conservare a apei si a solului va fi disponibil in intreaga tara, el avand de asemenea potentialul de a diminua riscul scurgerilor de nutrienti, in special a azotului, in timpul iernii. Pachetul poate astfel contribui la atingerea obiectivelor Directivei Cadru Apa de a asigura o buna stare ecologica si chimica a tuturor apelor.

Obiectiv operational
Asigurarea protectiei apei si a solului Tinta 2013: 700.000 hectare sub angajament
Cerinte de management
-
Semanarea culturilor verzi trebuie realizata pana la sfarsitul lunii septembrie. Plantele ce pot fi utilizate ca si culturi verzi sunt: mazarea, mazarichea, rapita, mustarul, lupinul, sulfina;
- Doar fertilizantii organici pot fi utilizati
inaintea infiintarii culturilor verzi. Utilizarea fertilizantilor chimici pentru culturile verzi este interzisa;
- Biomasa formata trebuie sa fie
incorporata in sol cel tarziu pana la finalul lunii Martie. Lucrarile agricole necesare pentru urmatoarea cultura pot incepe doar dupa ce s-a realizat aceasta actiune.
- Nu este permis aratul pajistilor existente in ferma pe toata durata angajamentului
Cerinta cuprinsa in GAEC specifica faptul ca: „pe timpul iernii terenul arabil trebuie sa fie acoperit cu culturi de toamna sau sa fie lasat nelucrat pe cel putin 20% din suprafata de teren arabil a fermei". Pentru a se evita orice suprapunere cu acest GAEC acest pachet se poate aplica pe maximum 80% din suprafata de teren arabil apartinand unei ferme.

Ca urmare a respectarii acestor practici fermierii suporta costuri mai mari. Aceste costuri constau in consum crescut de combustibil pentru efectuarea lucrarilor aditionale precum si in costuri cu achizitionarea semintelor. Acestea sunt premisele pentru care o plata compensatorie este acordata. Plata compensatorie pentru suprafata acoperita de culturile verzi care depaseste suprafata protejata prin GAEC (suprafata protejata prin GAEC este de 20%) = 130 Euro pe hectar.

Pentru informatii suplimentare mergeti la centrul APIA

                              

Phacelia

Phacelia

Click pe link-ul de mai jos pentru a fi redirectionati catre magazinul nostru online
samanta facelia,FACELIA,seminte,melifer,albine,comanda,certificat de calitate,ramburs,plata,SAMANTA FACELIA,seminte facelia,miere,polen,apicol,de vanzare,Facelia,seminte,facelia samanta, facelia de vanzare,vindem facelia,phacelia,phacelia tanacetifolia, phaci, facelia melifera,
lazi de albine, stupi pentru albine, albine, calitate, pret, transport, materiale, apicultura
Anunţuri gratuite zona Metropolitană ORADEA
Anunţuri gratuite zona Metropolitană ORADEA
Trimiteti un mesaj de pe telefonul mobil cu continutul "seminte" la 0744.647.257 si va vom contacta in cel mai scurt timp.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one